De Duitse vestiging

EIGEN VESTIGING IN DUITSLAND

Is een eigen vestiging  in Duitsland werkelijk nodig?

Waarom is het voor een buitenlandse onderneming vaak zinvol om met een eigen vestiging de Duitse markt te bewerken? Hieronder enige goede redenen daarvoor:

  • Acceptatie als potentiële leverancier bij klanten vaak groter, o.a. minder risico's te verwachten, de Duitse contracten en wetten gelden, leverancier spreekt de taal, heeft geen uitleg nodig 
  • Indicatie voor klanten (en Duitse medewerkers), dat het Duitse engagement langdurig gaat zijn, geeft meer vertrouwen
  • Eigen juridische constructie om Duitse medewerkers in dienst te nemen en Duitse belasting af te dragen
  • Logistiek steunpunt voor de Duitse markt met klantenservice

Kortom, het is vaak verstandig om als Duits bedrijf op te treden. Er moet zeker niet verzwegen worden, dat het moederbedrijf in Nederland staat, maar men is in het algemeen gewend om met zakenpartners samen te werken, die een structuur in Duitsland hebben. Dit heeft ook met de grootte van het land te maken, natuurlijk.

 

Welke functies moeten door de Duitse vestiging worden uitgevoerd?

Operationeel kan de vestiging veel taken door het moederbedrijf laten uitvoeren. Het bedrijf in Nederland kan in feite een rol als shared service center voor de buitenlandse vestiging overnemen (net als voor andere buitenlandse EU vestigingen overigens). Zo kan men met een uiterst slanke organisatie voldoen. E.e.a. moet natuurlijk worden gerelateerd aan de strategie voor Duitsland en aan de beschikbare capaciteiten in het moederbedrijf, zoals bijvoorbeeld het IT-systeem aldaar.

 

....de Duitse markt

Om over een Duitse vestiging van gedachten te wisselen: